İNEGÖL'DE ALT YAPI SORUNU BİTMİYOR

İNEGÖL

İnegöl'ün alt yapısıyla ilgili her gün farklı şikayetler gelirken, Kemalpaşa Mahallesi'nde ikamet ettiği binanın giderlerinin sürekli tıkandığını belirten bir vatandaş, yetkililerin yaşanan soruna bir türlü çözüm bulamadığını söyledi.

Alt yapı sorunu bitmek bilmeyen İnegöl’de, her gün farklı bir şikayet ve sorunlar karşılaşmamak mümkün değil. Tıkalı kanalizasyonlar, 20 gün sonraya sıra veren vidanjörler ve daha birçok konuda vatandaşı mağdur eden uygulamalara, bir yenisi daha eklendi.

 

Kemalpaşa Mahallesi Yeşim Sokak’ta numara 12 adresinde ikamet eden Zihnullah Aktepe, uzun yıllar önce aldığı binanın giderlerinde sorun yaşanınca geçtiğimiz yıl İnegöl Belediyesine müracaat etti. Yetkililer gelip evin kanalizasyon hattını inceledi, ancak ortaya ilginç bir tablo çıktı. 4 katlı binanın giderleri evin önünden geçen hatta değil de, yaklaşık 30 metre ilerideki bir başka hatta bağlı.

Mesafe uzun olduğu için kanalizasyon hattında tıkanmaların yaşanması binada ikamet eden vatandaşlara sorun yaşatırken, ev sahibi Zihniullah Aktepe de defalarca belediyeye başvurmasına rağmen henüz bir sonuç alamadı. Evinin önünde yaşadıkları sorunu anlatan Zihnullah Aktepe “Evi biz bu şekilde aldık, kanalizasyonunu falan bilmiyorduk. Uzun yıllar sorun çıkarmadı. Geçen yıl sular birikince müracaat ettim. Buraya bir gider koyulsun istedim. Gelip açtılar burayı, kanalizasyon bulamadılar. Sonra anladık ki kanalizasyon karşıdan geçiyor. Ben memlekete döndüm, bu yıl tekrar geldim yine aynı” dedi.

 

“BELEDİYE BAŞKANINI GÖRMEK MUCİZE”

“50 defa gittim Belediye Başkanını görmeye. Ama mümkün mü?” diyerek tepki gösteren Aktepe, “Belediye Başkanını görmek mucize. Belediye Başkanı hep meşgul. Geçtiğimiz gün yine gittim. Buraya bir vidanjör geldi. Lağım boşaltmış. O içindeki pis suyu çeşmenin oraya boşalttı. Haftalarca o pisliğin içinde kaldık. Bunun için gittim belediyeye, orda bir zabıta bana dilekçe yaz diyor. Ben nasıl yazayım dilekçeyi” şeklinde konuştu.

Aktepe, binada ikamet edenlerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için yetkilileri bir an önce göreve davet etti.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68